Unaza e Madhe e Tiranës, Gjiknuri: Përfundon segmenti nga rrethrrotullimi “TEG” deri në Farkë - Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë
Postuar më: 15/12/2017

Unaza e Madhe e Tiranës, Gjiknuri: Përfundon segmenti nga rrethrrotullimi “TEG” deri në Farkë

Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë Damian Gjiknuri shoqëruar nga kreu i Autoritetit Rrugor Shqiptar Afrim Qendro inspektuan investimet që po kryhen në Unazën e Jashtme të Tiranës. Segmenti më i fundit i përfunduar dhe hapur tashmë për qarkullim është me gjatësi 4.14 km, i cili fillon pranë rrethrrotullimit “TEG” dhe përfundon pranë Repartit të Helikopterëve në Farkë. Lot 2 në të cilin aktualisht po vazhdon puna përfshin segmentin nga Farka deri në Uzinën e Autotraktorëve në Shkozë.

“Jemi këtu për hapjen e segmentit të ri të unazës nga TEG-u deri te Fusha e Helikopterëve në Farkë. Një segment pjesë e Unazës së Madhe të Tiranës, e cila është një investim në vazhdim. Pjesa tjetër është nga Farka deri në Shkozë, janë dy lote të tjera për të cilat ne po bëjmë disa përmirësime nga projekti aktual për ta sjellë në standardet e duhura. Ju e shikoni që unaza e Tiranës është një nga prioritetet e qeverisë shqiptare dhe gjithë ajo punë e mirë, jo vetëm do të ndihmojë lehtësimin e trafikut në qytetin e Tiranës por do të jetë një nyje e rëndësishme e qarkullimit për të gjithë Shqipërinë. Dihet se Tirana përmbledh trafikun kryesor në Shqipëri. Shumë shpejt, me projektin që po bën Drejtoria e Rrugëve edhe për një mbikalim siç duhet këtu ter kryqëzimi i TEG-ut, kjo do të lidhet edhe me rrugën e re të Elbasanit. Unaza do të vazhdojë edhe me procesin tjetër që fillon nga shkolla Industriale deri te sheshi “Shqiponja” ku edhe ai segment do të kthehet brenda parametrave të duhur në mënyrë që fluksi i trafikut të mos pengohet”, nënvizoi Gjiknuri.

Duke ju referuar projektit të Unazës së Madhe në tërësi, ministri Gjiknuri sqaroi se unaza kërkon kohën e saj për tu përmbyllur plotësisht. “Unaza do të vazhdojë, do disa vite punë pasi kini parasysh se janë edhe dy lote të tjera që do të përmirësohen e do të vazhdojë puna, sidomos pjesa e sheshit Shqiponja deri tek shkolla industriale. Këtu bëhet fjalë  për të gjithë atë projekt që ka thënë qeveria shqiptare për rritjen e standardeve të rrugës, ku edhe unaza e Tiranës është pjesë shumë e rëndësishme e këtij projekti 4 vjeçar”, insistoi Gjiknuri.

Në këtë segment është ndërtuar një tunel me gjatësi 120 ml, një mbikalim automolistik me gjatësi 100ml, nënkalime për këmbësorët dhe mjetet bujqësore (3×3) 4copë, box 2x5x4m në rrugën kryesore. Projekti ka rrugët e aksesit të zonave të banuara që shtrihen përgjatë këtij aksi si dhe të bizneseve.