Balluku merr pjesë në Ministerialin e P-TECC - Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë
Postuar më: 24/09/2021

Balluku merr pjesë në Ministerialin e P-TECC

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku ishte e pranishme në Ministerialin e Bashkëpunimit Transatlantik të Energjisë dhe Klimës (P-TECC) të zhvilluar në Poloni dhe të organizuar nën kujdesin e Departamentit Amerikan të Energjisë.

Ministrja Balluku njoftoi se takimi kishte në fokus bashkëpunimin strategjik mes vendeve europiane dhe Shteteve të Bashkuara, për masat e menjëhershme dhe afatgjata që duhen ndërmarrë për reduktimin e dëmit që shkakton ndryshimi klimaterik një pjesë e konsiderueshme e mënyrave të prodhimit të energjisë.

Balluku u shpreh më tej se ndau me të pranishmit përvojën e Shqipërisë sa i takon diversifikimit të burimeve të rinovueshme të energjisë.

“Në ministerialin e P-TECC, organizuar nën kujdesin e Departamentit Amerikan të Energjisë, diskutuam për bashkëpunimin strategjik mes vendeve europiane dhe SHBA, për masat e menjëhershme dhe afatgjata që duhen ndërmarrë për mitigimin e dëmit që shkakton ndryshimin klimaterik një pjesë e konsiderueshme e mënyrave të prodhimit të energjisë. Në fokus të veçantë ishte dhe siguria energjetike. Ndava me koleget e mi në panelin ministerial eksperiencën e Shqipërisë për diversifikimin e burimeve të rinovueshme dhe sigurinë energjetike që tashmë është kërkesë dhe aksion i përhershëm për të gjithë infrastrukturën kritike në fushën energjetike”, nënvizoni ministrja Balluku.

Nisma P-TECC u krijua si një mundësi për rritjen e bashkëpunimit midis Shteteve të Bashkuara dhe vendeve të Evropës Lindore dhe Qendrore për sigurinë e energjisë dhe kalimin në ekonomi të pastra, neutrale ndaj karbonit.